octopus

Australische octopus slaat geoloog in elkaar

Bizar

Niet ieder dier houdt van een fotoshoot. Dat ondervond geoloog en auteur Lance Karlson aan de lijve tijdens zijn vakantie in West-Australië. Daar kreeg hij het aan de stok met een agressieve octopus. Het dier sloeg hem maar liefst drie keer en liet Karlson achter met enkele rode striemen op zijn huid.

Lance Karlson was met zijn gezin op vakantie in West-Australië, en besloot samen met zijn tweejarige dochter een duik te nemen in Geographe Bay. In het water dacht hij een staart te zien van een pijlstaartrog. Toen hij dichterbij kwam, ontdekte Karlson dat het ging om een octopus. Snel maakte de geoloog een video van het dier, maar die was daar duidelijk niet van gediend: “De octopus haalde uit naar ons, wat een echte schok was”, zegt Karlson tegen het persbureau Reuters. 

Banner rood

Gelukkig kon het slechtgezinde zeedier op dat moment niemand raken. De octopus zinde wel op wraak: toen Karlson even later alleen het water inging om krabschelpen op te duiken, haalde het zeewezen namelijk zijn beste aanvalstechnieken boven. Hij sloeg de geoloog op de nek, bovenrug en arm.

“Mijn snorkelbril dampte aan, het water was plotseling troebel en ik herinner me dat ik geschokt en verward was”, zegt Karlson. “Ik wist dat azijn tegen zeediersteken helpt, maar dat had ik niet bij op dat moment.” Daarom goot de man cola over zijn verwondingen. “Dat is ook een zuur en het helpt.”

“Octopussen zijn geweldige wezens die duidelijk net als mensen een aantal sterke emoties hebben “, laat Karlson nog weten. 

Bron: HLN.be