rechtbank

Chirurg voert videogesprek met rechtbank tijdens operatie

Bizar

Een plastisch chirurg uit de Amerikaanse staat Californië probeerde zijn rechtszaak via een videogesprek vanuit de operatiekamer te volgen. De rechter maakte echter snel een einde aan het gesprek toen hij zag dat er een patiënt op de behandeltafel lag.

De chirurg, dr. Scott Green, moest volgens de Sacramento Bee voorkomen vanwege een verkeersovertreding. Door de strenge coronaregels verliep het proces online via een openbare zoom-verbinding. Tot verbazing van de rechter verscheen Green in operatiekleding en met een bebloede hand in beeld. Op de achtergrond waren piepjes te horen van medische apparatuur.

Op de vraag van de griffier of Green nog wel beschikbaar was voor zijn proces, antwoordde de arts instemmend. Maar rechter Gary Link achtte het ongepast de zaak onder de gegeven omstandigheden voort te zetten. De rechter stelde liever een nieuwe datum voor het proces vast, ‘op een moment dat je niet actief betrokken bent bij een patiënt’.

Volgens de arts was er niets aan de hand, omdat er nog een arts in de operatiekamer aan het assisteren was, maar de medische raad van Californië zegt een onderzoek te zullen instellen naar het voorval.

Bron: AD.nl