broer

Vrouw krijgt resten broer in vuilniszakken van justitie terug

Bizar

De Mexicaanse autoriteiten hebben twee justitiefunctionarissen in de oostelijke staat Veracruz ontslagen omdat ze de stoffelijke resten van een vermiste man in zwarte vuilniszakken aan zijn zus hadden teruggegeven. Familieleden reageerden met ontzetting op de wijze waarop is omgesprongen met de overblijfselen van de 30-jarige Eladio Aguirre Chable en noemden die „wreed, onmenselijk en vernederend.”

Er is een onderzoek gestart naar de vraag of de ambtenaren de wet hebben overtreden, zei Veracruz procureur-generaal Veronica Hernandez in een video die op sociale media werd gepubliceerd.

Banner rood

Chable, wiens lichaam vrijdag werd gevonden, verdween in mei van 2020 in Veracruz. Hij had zijn ouders bezocht vanuit de Caribische badplaats Cancún, waar hij werkte.

De oostelijke Mexicaanse staat is het toneel van een dodelijke oorlog tussen rivaliserende drugskartels. Sinds de regering in 2006 het leger heeft ingezet in de oorlog met de drugskartels in het land zijn ongeveer 300.000 mensen omgekomen en worden meer dan 80.000 Mexicanen vermist.

Bron: Telegraaf.nl