onthoofde vrouw

’Woeste vader onthoofdt dochter (17) vanwege verboden relatie’

Bizar

LUCKNOW – Een Indiase man is gearresteerd op verdenking van het onthoofden van zijn eigen dochter. Dat zou hij hebben gedaan uit eerwraak.

De man liep met het afgesneden hoofd van het 17-jarige meisje naar het politiebureau, meldt de BBC. Volgens beelden van de politie zei de man zelf dat hij boos was op zijn dochter vanwege een vermeende affaire. Hij was daar pas net achtergekomen. Hij zou zijn dochter thuis hebben opgesloten en met een scherp voorwerp hebben onthoofd.

Een agent is geschorst omdat hij het hoofd van het meisje op een verkeerde manier verder heeft meegenomen. Ook daar werden beelden van gemaakt. Eerder belden passanten de politie omdat ze de verdachte met het hoofd rond zagen lopen.

Geweld tegen vrouwen

Volgens de Britse omroep komen er jaarlijks honderden meisjes om in India vanwege eerwraak en familievetes, uit onvrede over een verboden relatie met iemand uit een andere kaste dan wel religie. Demonstranten en mensenrechtenorganisaties vragen regelmatig aandacht voor geweld tegen vrouwen in het land. Op nationaal niveau probeert India een einde te maken aan eerwraakmoorden, maar dat blijkt lokaal in de praktijk lastig.

Ook verkrachtingen in India zijn een groot probleem. In 2019 werden er meer dan 30.000 verkrachtingsgevallen geregistreerd.