Inlooppunt

Nieuw inlooppunt voor jongeren met eenzaamheid: ‘Maak hier gebruik van’

Gezondheid

De gemeente heeft inlooppunt ‘Dropzone’ geopend, waar jongeren naartoe kunnen om te praten over eenzaamheid. Het inlooppunt is bij Jongerencentrum Zuid aan de Gestelseweg.

Ben je tussen de 12 – 23 jaar oud en voel je je eenzaam, wordt het thuis studeren je te veel of wil je ergens anders over praten? Dan staat een aantal medewerkers elke maandag van 15:30-18:30 uur voor je klaar. De vrijwilligers zijn getraind en kunnen daarom volgens de gemeente zonder oordeel naar de verhalen luisteren. Ook is er op de locatie een maatschappelijk werker van Farent en een GGD-jeugdarts aanwezig. Dropzone is een samenwerking tussen PowerUp073, Farent, Humanitas, GGD Hart voor Brabant en Herlaarhof (onderdeel van Reinier van Arkel).

‘Mooie invulling’

Wethouder Ufuk Kâhya: “Het ondersteunen van jongeren en het blijven stimuleren van talentontwikkeling vraagt in deze tijd om inventiviteit en extra activiteiten. Dropzone geeft daar op een mooie en bijzondere manier invulling aan. Ik hoop dat jongeren die het nodig hebben hier gebruik van maken en dat ze daardoor mee blijven doen. We willen graag laten weten dat zij er niet alleen voor staan, maar dat we samen verder komen.”

Poll eenzaamheid

Eerder hielden we via onze story’s op Instagram een poll over eenzaamheid. Van alle respondenten gaf 46 procent aan zich weleens eenzaam te voelen. Als verklaring gaf een aantal mensen de tweede lockdown: “Je kunt gewoon niets doen, er is niets. Daarom ook niemand om tegen te praten”, vertelde een deelnemer.

‘Kijk om je heen’

Via sociale media deed de Bossche Nik eerder een oproep om iets tegen eenzaamheid te doen. Hij vertelde: “Wil jij eens om je heen kijken. Zie jij iemand zoals ik? Ga het gesprek aan. Deel je gevoelens. Ik hoop dat we door deze moeilijke tijd dichter bij elkaar komen. Ik hoop op een wereld waarin iedereen mee mag doen.”

Voel jij je weleens eenzaam en zou je hierover (anoniem) willen vertellen? Stuur een berichtje naar denbosch@indebuurt.nl en we nemen contact met je op!

Bron: indebuurt.nl