VanAckeren lacote

Moordenaarskoppel opnieuw in België na uitlevering door Ivoorkust

Wereld

Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote zijn opnieuw in België. Ze zijn gisteravond overgevlogen vanuit Ivoorkust. Het voormalige koppel werd er enkele maanden geleden opgepakt nadat ze bijna 25 jaar op de vlucht waren. In 2011 werden de twee nog in België bij verstek veroordeeld tot levenslang voor de moord op een Britse zakenman. 

Eind november kon de politie van Ivoorkust het moordenaarskoppel oppakken na een vlucht van maar liefst 23 jaar. Ons land vroeg dan ook onmiddellijk de uitlevering van beide veroordeelden aan. 

Van Acker ging hiermee akkoord aangezien ze volgens haar advocaat borstkanker zou hebben en in Ivoorkust niet de nodige medische zorgen zou krijgen. “Haar grootste zorg is momenteel haar gezondheid. Ze zou bestralingen moeten krijgen, maar dat gebeurt niet”, klonk het toen bij advocaat Kris Vincke. 

Britse zakenman

In 1996 werd een Britse zakenman in De Haan om het leven gebracht met enkele kogels in de nek. Al snel komen Hilde Van Acker en haar vriend en notoir oplichter Jean-Claude Lacote in het vizier van de speurders. Het duo had de man vermoord omdat hij erachter was gekomen dat hij werd opgelicht door Lacote.

Eind 1996 kwamen de twee toch op vrije voeten nog voor het moordonderzoek was afgerond en sloegen op de vlucht. Het leidde hen naar Zuid-Afrika waar ze een nieuw leven op poten probeerden te zetten. 15 jaar later werd het koppel dan in ons land bij verstek veroordeeld tot levenslang voor de moord. Sindsdien stonden ze op de Belgische “Most Wanted”-lijst van het FAST-team van de federale politie. In oktober verscheen Van Acker ook nog eens op een “Most-Wanted”-lijst van Europol die in het teken stond van vrouwelijke criminelen. 

Bron: VRT.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *